Yhdysvallat suosikkina Ryder Cupiin - katso turnaus Viaplayssa

28 syyskuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 12 huhtikuuta 2024

Joka toinen vuosi järjestettävä Ryder Cup pelataan tänä vuonna Roomassa Marco Simone Golf & Country Clubilla. Arvostetussa joukkueturnauksessa vastakkain asettuvat Euroopan ja Yhdysvaltain parhaat golfammattilaiset. Kisat ovat katsottavissa Viaplayssa ja V Sport Golf –kanavalla.  

 
Perjantaista sunnuntaihin pelattavan Ryder Cupin asetelmat ovat erittäin mielenkiintoiset. Kaksi vuotta sitten Yhdysvallat hallitsi kilpailua täydellisesti, eikä Euroopan joukkueella ollut uudella mantereella pelatussa kilpailussa mitään mahdollisuuksia. Vaikka tämän vuoden Ryder Cup pelataan nyt Euroopassa, on Yhdysvallat etukäteiskaavailuissa hienoinen suosikki. Heidän edellinen voittonsa Euroopassa on kuitenkin vuodelta 1993. Miten käy, kun Ryder Cupista kamppaillaan ensimmäistä kertaa Italiassa?

Perjantain ja lauantain nelinpeleissä on jaossa yhteensä yhteensä 16 pistettä. Perjantai- ja lauantaiaamuna on ohjelmassa foursome ja iltapäivällä puolestaan fourball. Sunnuntaina reikäpelissä pelaavat joukkueen kaikki 12 jäsentä, jolloin jaossa on peräti 12 pistettä. 


Euroopan joukkue:
 

Rory McIlroy 
Jon Rahm 
Robert MacIntyre 
Viktor Hovland 
Tyrrell Hatton 
Matt Fitzpatrick 
Tommy Fleetwood 
Sepp Straka 
Justin Rose 
Shane Lowry 
Nicolai Højgaard 
Ludvig Åberg 
Kapteeni: Luke Donald 

  

Yhdysvallat: 

Scottie Scheffler 
Wyndham Clark 
Brian Harman 
Patrick Cantlay 
Max Homa 
Xander Schauffele 
Brooks Koepka 
Collin Morikawa 
Jordan Spieth 
Rickie Fowler 
Sam Burns 
Justin Thomas 
Kapteeni: Zach Johnson 

"Eurooppa lähtee Ryder Cup taistoon uudella, nuorella joukkueella. Vanhat sotaratsut Westwood, Poulter ja Garcia ovat siivottu pois, nyt joukkueen kolme nuorinta peluria Hovland, Åberg ja Højgaard tulevat pohjoismaista. Amerikkalaisen median mukaan USA:n voitot 2008 ja 2016 enteilivät heidän uutta, dominoivaa aikakautta. Toisin kävi. Samat puheet alkoivat taas jenkkien ylivoimaisen Whistling Straits 2021 voiton jälkeen. Miten käy, pystyykö USA ottamaan ensimmäiset peräkkäiset voittonsa sitten 1991 ja 1993? Vastassa Eurooppa, jonka joukkueesta löytyy kolme maailmanlistan neljästä parhaasta pelaajasta. Mahtava viikonloppu tulossa!" lupaa Viaplayn selostaja Antti Vaalas

Ryder Cup – golfin spektaakkeli, jossa toisistaan ottavat mittaa Euroopan ja USA:n 12 parasta pelaajaa. Mitä tapahtuu, kun pelataan joukkueen puolesta, kun rahan sijasta pelataan kunniasta ja historiasta? Tunteet nousevat pintaan niin yleisössä kuin pelaajien kesken. Ykkösen lyöntipaikka on jälleen kuin stadion, kuka kestää sen painekattilan? Ja kuka ylittää itsensä ratkaisurei’illä?

Ryder Cup on katsottavissa suorana Viaplayssa ja V Sport Golf -kanavalla. Lähetysten selostajina toimivat Antti Vaalas ja Riku Soravuo

  

Lähetysajat: 

To 28.9. klo Junior Ryder Cup 2023
klo 17:00 avajaisseremonia

Pe 29.9. klo 8.30-19.30 Ryder Cup, Foursome & Four-Ball

La 30.9. klo 8.30-19.30 Ryder Cup, Foursome & Four-Ball

Su 1.10. klo 12.30-19.30 Ryder Cup, singlet

 

Viaplayn urheiluoikeuksiin kuuluu golfin lisäksi myös valtava määrä muuta huippu-urheilua kuten Valioliiga, Bundesliiga, FA Cup, Englannin liigacup ja Championship, UEFA Eurooppa-liiga, UEFA Konferenssiliiga, Formula 1, NHL, jääkiekon MM-kisat, CHL, UFC, hiihtolajien maailmancupit ja MM-kisat, MotoGP sekä dartsia, golfia, padelia ja paljon muuta. 

Tuoreimmat uutiset