World Padel Tour ensi kertaa Suomessa – tapahtuma studioineen katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa

30 elokuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 8 maaliskuuta 2024

Suomen ensimmäinen World Padel Tourin osakilpailu Finland Padel Open järjestetään 28.8.–3.9. Tampereella. Tapahtuman puolivälierät, välierät ja finaalit ovat katsottavissa tänä viikonloppuna suorana Elisa Viihde Viaplayssa. Lauantain välierät ja sunnuntain finaalit selostetaan suomeksi ja paikan päällä on myös Viaplayn studio.

  • World Padel Tour (lyh. WPT), on maailman johtava padel-kilpailu, joka kerää yhteen parhaat pelaajat ympäri maailman.
  • Kilpailussa on sekä miesten että naisten sarjat, ja sen tapahtumia järjestetään jopa 14 eri maassa.
  • Viaplay on tuonut World Padel Tourin suomalaisiin koteihin jo vuodesta 2020.

 

Suomeen parikymmentä vuotta sitten rantautunut padel on tehnyt huippunousua harrastajamäärissä: tällä hetkellä suomessa on yli 1000 padel-kenttää ja arviolta satatuhatta aktiivista harrastajaa. Lajin kiinnostavuus kasvaa jatkuvasti seurojen, klubien, harrastajien ja kilpailevien urheilijoiden määrän noustessa tasaisesti.

 

Tällä viikolla järjestettävä Finland Padel Open on Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen World Padel Tourin virallinen osakilpailu ja samalla koko kiertueen pohjoisin turnaus. Maailman tähtipelaajat pääsevät kilpailemaan Tourin virallisista ranking-pisteistä upeissa puitteissa, sillä juuri valmistunut PadelOne Arena on maailman ensimmäisiä ainoastaan padelia varten rakennettuja areenoita.

 

Viaplay näyttää suorana tapahtuman puolivälierät, välierät ja finaalit 1.–3. syyskuuta. Välierät ja finaalit ovat katsottavissa suomenkielisellä selostuksella. Lisäksi viikonloppuna tullaan näkemään Viaplayn historian ensimmäinen padel-studio. Studiossa paikan päällä selostaja Keijo Kolmosen kanssa tapahtumaa analysoivat asiantuntijat Jukka Rossi ja Matias Sarelius.

 

”Huimasti suosiotaan ja harrastajamääriään kasvattanut padel on kuulunut Viaplayn lajivalikoimaan jo usean vuoden ajan. Niinpä on erityisen hienoa tarjota katsojillemme padelia maailman huipulta studiolähetysten ja asiantuntia-analyysien kera Suomen ensimmäisestä World Padel Tourin osakilpailusta.” hehkuttaa Viaplay Groupin Suomen urheilujohtaja Jussi Ranta.

 

”Olemme erittäin innoissamme, kun World Padel Tour sekä maailman ykköspelaajat saapuvat viimein Suomeen, ja odotettavissa on, että tämä into näkyy ja kuuluu aina kotikatsomoihin saakka! World Padel Tour on ollut kesätauolla, joten pelaajat ovat varmasti innoissaan ja hyvässä kunnossa pienen breikin jälkeen. Miesten puolelta on syytä seurata ykköseksi sijoitettua paria Arturo Coello/Agustin Tapia; he ovat dominoineet alkukautta ja on mielenkiintoista nähdä ovatko muut parit keksineet keinoja yllättää heitä. Pyrimme tarjoamaan katsojille viihdyttävän katselukokemuksen erittäin nopeatempoisesta lajista, johon jää helposti koukkuun”, Viaplayn padel-selostaja ja studiossakin nähtävä Keijo Kolmonen kommentoi.

 

World Padel Tour – Finland Padel Open Elisa Viihde Viaplayssa

Perjantaina 1.9.

klo 10:00 Puolivälierät (Elisa Viihde Viaplay)

 

Lauantaina 2.9.

klo 11:40 Viaplay Padel-studio + Välierät (Elisa Viihde Viaplay) Studiossa: Jukka Rossi, Matias Sarelius & Keijo Kolmonen. Selostus: Keijo Kolmonen.

 

Sunnuntaina 3.9.

klo 13:40 Viaplay Padel-studio + Finaalit (Elisa Viihde Viaplay) Studiossa: Jukka Rossi, Matias Sarelius & Keijo Kolmonen. Selostus: Keijo Kolmonen.

Tuoreimmat uutiset