Viaplayn suosikkisarja Wistingille jatkoa kahden kauden verran

17 huhtikuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 15 marraskuuta 2023

Norjan suosikkitutkija William Wisting, jota esittää Sven Nordin, ratkoo uusia rikospulmia Elisa Viihde Viaplayssa. Sarjasta tehdään kaksi uutta kautta ja kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä idyllisessä Larvikissa. Silta-sarjan tähtiohjaaja Henrik Georgsson vastaa neljännestä kaudesta. 

Elisa Viihde Viaplayssa katsottavissa oleva rikossarja Wisting on noussut yhdeksi suoratoistopalvelun suosituimmista alkuperäistuotannoista. Viaplay Group vahvistaa nyt jatkavansa sarjaa kahden uuden kauden verran. 

Neljäs tuotantokausi perustuu kuuluisan rikoskirjailijan Jørn Lier Horstin alkuperäistarinaan ja Wisting-kirjojen hahmoihin. Viides kausi perustuu saman kirjailijan kirjaan “Case 1569”.

Sven Nordin on saanut paljon kiitosta tulkinnastaan William Wistinginä, ja hän uskoo, että katsojat tunnistavat hahmot ja ympäristön sekä kirjoista että aiemmilta kausilta.  

"Olen hyvin valmis lähtemään taas liikkeelle ja pääsemään William Wistingin ihon alle. Meillä on edessämme jännittäviä kausia, joissa on kaikki ainekset, joita Wisting tarvitsee pitääkseen katsojat tyytyväisinä”, Nordin sanoo.  

Seuraavilla kausilla on sekä toimintaa että rikollisuutta, mutta myös hahmojen inhimillinen, emotionaalinen puoli, joka voi poiketa muista rikossarjoista.  

“Juoni on hyvin jännittävä ja tarjoaa monia yllätyksiä, joita dekkarissa kuuluu olla. Katsojia vedetään eri suuntiin ja he voivat toimia harrasteetsivinä matkan varrella. Samaan aikaan juoneen on upotettu runsaasti käänteitä ja yllätyksiä, joten monet ihmiset tulevat olemaan väärässä", Nordin jatkaa.  

Viaplay Groupin Norjan draamapäällikkö Tanya Nanette Yildiz Badendyck on myös varma, että katsojat tulevat olemaan tyytyväisiä Wistingin uusiin kausiin.  

“Olemme erittäin iloisia voidessamme tuoda rikossarjojen ystävät takaisin Wistingin universumiin. Olemme myös erittäin iloisia siitä, että sarja on menestys yli kansallisten rajojen, mikä osoittaa, että hahmot ja toiminnot tavoittavat katsojat kaikkialla Pohjoismaissa”, Badendyck sanoo.  

Wistingin neljännellä kaudella olemme palanneet Larvikiin näennäisesti harmonisen kesäillan aikana. Tilanne muuttuu nopeasti, kun norjalais-brittiläinen nuori poika katoaa hotellistaan jälkiä jättämättä. Samaan aikaan pojan perhettä lähellä oleva hotellin työntekijä löydetään murhattuna.  

William Wistingiin kohdistuu valtava kansainvälinen paine ratkaista murha ja löytää nuori poika ennen kuin on liian myöhäistä. Kadonneen pojan perheellä on kuitenkin salaisuuksia, jotka vaikeuttavat tutkimusta.  

Neljännellä kaudella nähdään myös kansainvälinen tähti Rupert Evans, joka tunnetaan muun muassa Siskoni on noita, Bridgerton ja The Man in the High Castleste -sarjoista.  

Viidennnen kauden alussa Wisting on sairauslomalla vakavan loukkaantumisen jälkeen, kun salaperäinen kirje ilmestyy postiin. Kirje johtaa Wistingin mahdolliseen tuomiovirheeseen vanhemmassa murhatapauksessa, jonka nyt joku haluaa uudelleen tutkittavaksi. Wistingin tuleekin nyt etsiä sekä kirjeen lähettäjää että uusi ratkaisu vanhaan tapaukseen. Tämä johtaa hänet pois Norjasta ja tunteikkaaseen jälleennäkemiseen entisen kollegansa kanssa.  

Neljännen kauden ohjaa mm. Silta-sarjan ohjaaja Henrik Georgsson. Viidennen kauden ohjaa Arild Fröhlich. Molemmat kaudet tuottavat Ørjan Karlsen ja Åshild Ramborg Norjan Viaplay Studiosilla yhteistyössä Cinenordin Silje Hopland Eikin kanssa. Rooleissa nähdään tunnettuja näyttelijöitä, kuten Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Andrea Bræin Hovig, Mads Sjøgård Pettersen, Evelyn Rasmussen Osazuva, Lars Berge ja Ellen Bendu

Viaplay-sarjan uusien kausien kuvaukset ovat nyt käynnissä Larvikissa. Tiedot ensi-iltapäivästä ja tarkemmat tiedot uusista kausista julkaistaan myöhemmin tämän vuoden aikana.  

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group
erika.miramo@viaplaygroup.com

 

Tuoreimmat uutiset