Skip to main content

Viaplayn lokakuun ensi-illat

11 syyskuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 19 syyskuuta 2024


Lokakuu tuo mukanaan Viaplayhin katsojia koukuttaneiden Chicago-sarjojen uudet kaudet, true crimea, kauhuleffoja ja laatudraamaa. Chicagolaisen palolaitoksen, poliisiaseman ja sairaalan henkilökuntien väsymätöntä työtä ja ihmissuhdekiemuroita on seurattu jo usean kauden ajan Viaplayssa. Katsojien onneksi kaikki kolme sarjaa saavat nyt jatkoa viikoittain ilmestyvillä uusilla jaksoilla. True crime -tarjontamme kasvaa uudella Viaplay-dokumenttisarjalla The Bunker, joka kertoo Isabel Erikssonin painajaismaisesta kaappaustapauksesta. Viaplayn uutuuselokuvat kattavat laajan skaalan kauhusta draamaan ja toimintaan.

SARJAT

 

Chicago Fire – kausi 13

Genre: toiminta/draama 
Yksinoikeudella Viaplayssa 8.10. alkaen (yksi jakso / viikko) 
 
Chicago Fire -sarjan uusi kausi tarjoaa jälleen takuuvarmasti intensiivisen annoksen toimintaa ja draamaa. Paloasema 51:n rohkeat palomiehet ovat jälleen valmiina antamaan kaikkensa pelastustehtävissä. Pääset seuraamaan paloaseman jännittävää arkea, jossa pelastettavien turvallisuus ajaa kaiken muun edelle, ja aseman sisäisiä jännitteitä, jotka värittävät pelastajien päivittäistä työtään yhteiskunnan turvaamiseksi. Rooleissa nähdään aiemmilta kausilta tuttuja kasvoja, kuten  David Eigenberg (roolihahmo Christopher Herrmann), Taylor Kinney (Kelly Severide) ja Hanako Greensmith (Violet Mikami). 

Chicago P.D. – kausi 12

Genre: toiminta/rikos/draama 
Yksinoikeudella Viaplayssa 9.10. alkaen (yksi jakso / viikko) 
 
Chicagon 21. poliisipiirin poliisit tekevät jälleen parhaansa yhteiskunnan palvelemiseksi.  Toiminnantäyteinen rikosdraamasarja tarjoaa kurkistuksen vaaralliseen työhön, jota tarvitaan lain ja järjestyksen turvaamiseksi. Pääosissa nähdään mm. Jason Beghe (Hank Voight), Patrick John Fluege (Adam Ruzek) ja Marina Squerciati (Kim Burgess). Hyppää mukaan koukuttavalle matkalle rikosmaailmaan, jossa jokainen päätös voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin! 

Chicago Med – kausi 10 

Genre: draama 
Yksinoikeudella Viaplayssa 10.10. alkaen (yksi jakso / viikko) 

Seuraamme chicagolaisen sairaalan dramaattisia tapahtumia. Chicago Med valaisee millaista urheaa työtä hoitohenkilökunnalta tarvitaan vaikeiden tapausten selvittämiseksi – ja millaisia monimutkaisia ihmissuhteita sairaalamaailmassa riittää. Sarjaa tähdittävät mm. Oliver Platt (Daniel Charles), S. Epatha Merkerson (Sharon Goodwin) ja Luke Mitchell (Mitch Ripley). 

The Rookie - kaudet 1-4 

Genre: toiminta/rikos/draama 
Kaikki jaksot Viaplayssa 1.10. alkaen 

The Rookie on sarja, joka kuuluu jokaisen poliisisarjafanin bucket listille. Sarjan neljä ensimmäistä kautta on nyt katsottavissa Viaplayssa. Sarja kertoo Los Angelesin poliisilaitoksen kaikkien aikojen vanhimmasta poliisikokelaasta John Nolanista. Ikänsä puolesta hän kohtaa skeptisyyttä, sillä monet pitävät häntä kävelevänä keski-iän kriisinä. Katsojien hehkuttaman sarjan pääosassa nähdään kanadalaisnäyttelijä Nathan Fillion.  

The Bunker  

Genre: true crime / dokumentti 
Yksinoikeudella Viaplayssa 24.10. alkaen (yksi jakso / viikko) 

Kolmiosainen Viaplay-dokumentti kertoo ruotsalaisen Isabel Erikssonin kaappaustarinan. Vuonna 2015 lääkäri Martin Trenneborg huumasi ja kaappasi Isabelin heidän toisilla treffeillään. Isabel heräsi bunkkerissa, jonka “Ruotsin Fritzl” Trenneborg oli suunnitellut naisten vangitsemista varten. Isabel on yrittänyt vuosia unohtaa tapahtuneen, mutta traumaattinen kokemus vainoaa häntä edelleen. Tässä dokumenttisarjassa Isabel kohtaa nämä syvimmät pelkonsa ja kertoo painajaismaisesta kokemuksestaan kameroille.

Muita lokakuun sarjauutuuksia Viaplayssa, mm:

7.10. 
Ice Road Truckers - Kaudet 7-11 
10.10. 
Cops Who Kills - Kausi 1 
25.10. 
Megamind Rules - Kausi 1A

ELOKUVAT

 

Plane (2023) 

Genre: toiminta/seikkailu/jännitys 
Yksinoikeudella Viaplayssa 4.10. alkaen 

Lentäjä Ray Torrance (Gerard Butler) onnistuu laskeutumaan ukkosmyrskyssä vaikeasti vahingoittuneella lentokoneella syrjäiselle saarelle Filippiineillä. Pelastautuneet huomaavat pian olevansa sota-aluetta muistuttavassa paikassa ja joutuvat armottomien terroristien maalitauluksi. Lainsuojattomat aikovat ottaa koneen ja sen matkustajat panttivangeiksi. Rayn pitää ratkaista hengenvaarallinen tilanne ja saada matkustajat turvaan. 

May December (2023) 

Genre: draama 
Ensi-ilta yksinoikeudella Viaplayssa 11.10. 

Gracie (Julianne Moore) ja Joe (Charles Melton) näyttävät elävän rauhallista perhe-elämää avioparina ja kolmen lapsen vanhempina, vaikka kaksikymmentä vuotta aiemmin 36-vuotiaan naisen suhde 13-vuotiaaseen poikaan oli aikansa kohuotsikoita sylkenyt skandaali. Heidän arkensa järkkyy, kun tunnettu näyttelijä Elizabeth (Natalie Portman) asettuu taloksi tehdäkseen taustatutkimusta heidän elämästään tehtävään elokuvaan, jossa Elizabeth esittää Gracieta. 
Golden Globe -ehdokkuuksia ja Oscar-ehdokkuuden saaneen elokuvan on ohjannut Todd Haynes (Carol; I’m Not There). 

 

The Fabelmans (2022) 

Genre: draama/elämänkerta 
Yksinoikeudella Viaplayssa 18.10. alkaen 

The Fabelmans on henkilökohtainen kuvaus perheestä ja tapahtumista, jotka vaikuttivat syvästi Steven Spielbegin elämään ja uraan. Elokuva on kasvutarina nuoresta Sammy Fabelmanista, joka tavoittelee unelmaansa elokuvien tekemisestä, kunnes hänelle paljastuu perheen sydäntä särkevä salaisuus. Taiteellinen äiti Mitzi tukee poikansa kiinnostusta elokuviin, kun taas käytännöllinen isä Burt pitää niitä turhana harrastuksena. Elokuvien voiman avulla Sammy kuitenkin oppii näkemään totuuden niin itsestään kuin toisista. Pääosissa nähdään mm. Michelle Williams, Judd Hirsch, Paul Dano ja Seth Rogen. Kriitikoiden hehkuttama elokuva sai lukuisia Golden Globe ja Oscar-ehdokkuuksia. 

Kauhuelokuvia 

Halloweenin kunniaksi Viaplayssa nähdään runsaasti uusia kauhuelokuvia koko lokakuun ajan:

It Lives Inside  (2023)

Ensi-ilta yksinoikeudella Viaplayssa 6.10.  

Sam yrittää epätoivoisesti sopeutua kouluun ja hylkää intialaisen kulttuurinsa ja perheensä ollakseen kuin kaikki muut. Kun mytologinen demoninen henki tarttuu hänen entiseen parhaaseen ystäväänsä, Samin on selvitettävä perimänsä, jotta hän voi voittaa sen. 

Vermin (2023)

Ensi-ilta yksinoikeudella Viaplayssa 13.10.  

Ranskalaisessa kauhuelokuvassa yksinäinen Kaleb tuo basaarista löytämänsä myrkyllisen hämähäkin kotiinsa, ja pian koko kerrostalon asukkaat taistelevat tappavien, nopeasti lisääntyvien hämähäkkien armeijaa vastaan…

Out of Darkness (2023)

Ensi-ilta yksinoikeudella Viaplayssa 20.10.  

Aivan uudenlainen kauhuelokuva Saint Maudin tuottajalta. 45 000 vuotta sitten Pieni vene rantautuu karulle rannikolle. Kuusi ihmistä oli tehnyt raastavan merimatkan uuden kodin toivossa. He näkevät nälkää ja ovat epätoivoisia, he tarpovat tundran halki kohti kaukaisia vuoria, joiden rinteiltä he toivovat löytävänsä elintärkeää suojaa tarjoavia luolia. Mutta kun yö tulee, odotus muuttuu peloksi kun he ymmärtävät, etteivät ole yksin. Pelottavat äänet kertovat, että tässä maisemassa on jotain hirveää, jotain, joka voisi tappaa. Kun ryhmän keskinäiset suhteet saavat säröjä, määrätietoinen nuori nainen ryhtyy hirvittäviin toimiin, joita tarvitaan kauhistuttavasta ja salaperäisestä uudesta vihollisesta selviytymiseen. Pääosissa Safia Oakley-Green (Extraordinary), Kit Young (Shadow and Bone) ja Chuku Modu. Käsikirjoitus Ruth Greenberg (Run). 

When Evil Lurks (Cuando acecha la maldad) (2023) 

Ensi-ilta yksinoikeudella Viaplayssa 27.10. 

Veljekset Pedro ja Jimi löytävät demonin riivaaman miehen pienestä maalaiskylästään. Vastoin parempaa tietoa he päättävät hävittää ruumiin, mutta koska demonia ei ajeta ruumiista, kirous alkaakin levitä. When Evil Lurks – paha vaanii on psykologinen, kriitikoiden ylistämä kauhukansantarina, jota on verrattu John Carpenteriin, George Romeroon ja Dario Argentoon.

Muita lokakuun elokuvia Viaplayssa, mm:

1.10. 
Annabelle Comes Home 
2.10. 
The Hitman's Wife's Bodyguard 
3.10. 
Brian and Charles 
5.10.
God’s Country 
7.10.
The Wrath of Man 
10.10. 
Honk For Jesus. Save Cash Out Your Soul 
16.10. 
The Old Oak 
17.10. 
Cape Fear 
19.10. 
Darkness Of Man 
21.10. 
Fifty Shades of Grey  
Fifty Shades Darker 
Fifty Shades Freed 
23.10. 
Ingeborg Bachmann - Journey Into The Desert 
26.10. 
Poolman 

Huom. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group Finland
erika.miramo@viaplaygroup.com