Viaplayn F1-kausi 2024 pitää sisällään ennätysmäärän suoria lähetyksiä

20 helmikuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 14 heinäkuuta 2024


Formulakausi on jälleen täällä, ja massiivisempana kuin koskaan aikaisemmin. Bahrainin talvitestit aloittavat rupeaman, joka pitää sisällään peräti 126 suoraa lähetystä helmikuusta joulukuuhun. Kiinan Grand Prix’n palatessa kisakalenteriin ajetaan alkavalla kaudella ennätykselliset 24 osakilpailua.


Viaplayn formulakausi starttaa talvitestien merkeissä huomenna keskiviikkona. Ennätyspitkä kausi alkaa tutusti Bahrainista, jossa ajetaan talvitestien lisäksi kauden avausosakilpailu.

”Tulevan Formula 1 -kauden alla on puheenaiheita riittänyt, vaikka metriäkään ei ole vielä ajettu. Lewis Hamiltonin siirtouutiset käynnistivät mielenkiintoisen kuskiruletin jo ennen kauden alkua. Useammalla kuljettajalla, Valtteri Bottas mukaan lukien, päättyy sopimus tallinsa kanssa tähän kauteen, joten näyttöjä on annettava. Maailmanmestaritallissa Red Bullilla puolestaan pakkaa sekoittaa sisäinen tutkinta ja sen mukanaan tuoma salamyhkäisyys. Kauden alkuun liittyy siis paljon jännitettävää”, kommentoi Viaplayn Mervi Kallio.

Mervi Kallio raportoi talvitestien tunnelmia tapahtumapaikalta keskiviikosta perjantaihin. Selostamossa tunnelmaan eläytyy Niki Juusela, vierellään vaihtuvat asiantuntijakommentaattorit Aaro Vainio, Heikki Kovalainen ja Toni Vilander.

Kuskien ja kulissien draaman lisäksi keskiössä ovat tietysti autot, joiden näytön paikka on testien lisäksi avausosakilpailussa.

”Nähtäväksi jää ovatko Ferrari ja Mercedes onnistuneet parantamaan autojaan päihittääkseen Red Bullin, ja miten hyvin Aston Martin ja McLaren pysyvät kärkitiimien vauhdissa?”, Viaplayn F1-asiantuntija Ossi Oikarinen pohtii.

Avausosakilpailu ajetaan Bahrainissa to 29. helmikuuta – la 2. maaliskuuta. Paikan päällä tuolloin ovat Mervi Kallio, Niki Juusela, Toni Vilander ja Mika Häkkinen. Studiossa Iiro Harjulan seurassa nähdään Heikki Kovalainen.

"Alkavalla kaudella sekä Mercedes että Ferrari tulevat haastamaan Verstappenin. Mercedeksen sisäinen taistelu saa uuden lisäjännitteen, kun tiedetään Hamiltonin lähtevän tallista kauden päätteeksi. Avautuva tallipaikka Mercedekseltä pistää myös keskikastin kuljettajat varmasti yrittämään täysillä - uskon että nähdään tiiviimpi nippu tiimejä ja kuljettajia kuin viime vuonna.", Kovalainen ennakoi.

Timanttinen tiimi jatkaa kaudella 2024

Katsojille jo tutuksi tullut Viaplayn F1-tiimi jatkaa muuttumattomana. Asiantuntemustaan lähetyksissä jakavat Heikki Kovalainen, Mika Häkkinen, Mika Salo, Emma Kimiläinen, Ossi Oikarinen, Toni Vilander ja Aaro Vainio, sekä kansainväliset asiantuntijat David Coulthard ja Tom Kristensen. Studiojuontajina nähdään Iiro Harjula, Katariina Kiviranta ja Mervi Kallio. Selostamossa kaikuu Suomen virallinen formulaääni Niki Juusela.

”On mahtavaa, että pääsemme kirjoittamaan myös alkavan kauden tarinaa tutulla ryhmällämme. Odotettavissa on ennätyskausi, jonka aikana teemme huimat 126 suoraa lähetystä – on hienoa tehdä niitä tällä porukalla.”, kommentoi F1-tuottaja ja studiojuontaja Iiro Harjula.

Viaplay näyttää kaikki Formula 1 -kauden testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä. Kaikki osakilpailut ovat katsottavissa Full-HD kuvanlaadulla, ja lisänä Mixed OnBoard, Pitlane & Track Positioning -striimit. Viaplayn urheilutarjonta sisältää myös laajan valikoiman muuta moottoriurheilua, kuten F2 ja F3 -luokat, ratamoottoripyöräilyn MM-sarjat, sekä NASCAR ja IndyCar -kilpailuja.

 

Tulevat F1-lähetykset / Testit & Avausosakilpailu

Talvitestit, ke 21.– pe 23. helmikuuta

Ke 21.2.

8:55 Ensimmäinen päivä, aamusessio | Selostus: Niki Juusela & Aaro Vainio (Viaplay & V sport1 Suomi)

13:55 Ensimmäinen päivä, iltapäiväsessio | Selostus: Niki Juusela & Aaro Vainio (Viaplay & V sport1 Suomi)

To 22.2.

8:55 Toinen päivä, aamusessio | Selostus: Niki Juusela & Heikki Kovalainen (Viaplay & V sport1 Suomi)

13:55 Toinen päivä, iltapäiväsessio | Selostus: Niki Juusela & Heikki Kovalainen (Viaplay & V sport1 Suomi)

Pe 23.2.

8:55 Kolmas päivä, aamusessio | Selostus: Niki Juusela & Toni Vilander (Viaplay & V sport1 Suomi)

13:55 Kolmas päivä, iltapäiväsessio | Selostus: Niki Juusela & Toni Vilander (Viaplay & V sport1 Suomi)


Bahrain Grand Prix 2024, to 29. helmikuuta–la 2. maaliskuuta

To 29.2.

13:25 1. vapaat harjoitukset | Toni Vilander, Niki Juusela (Viaplay & V sport1 Suomi)

16:55 2. vapaat harjoitukset | Toni Vilander, Niki Juusela (Viaplay & V sport1 Suomi)

Pe 1.3.

14:25 3. vapaat harjoitukset | Toni Vilander, Niki Juusela (Viaplay & V sport1 Suomi)

17:00 Formula 1 -studio + aika-ajot | Iiro Harjula & Heikki Kovalainen. Paikan päältä raportoivat Toni Vilander & Niki Juusela. (Viaplay & V sport1 Suomi)

23:30 Kooste – aika-ajot (Viaplay & V sport+ Suomi)

La 2.3.

16:00 Formula 1 -studio + osakilpailu | Iiro Harjula & Heikki Kovalainen. Paikan päältä raportoivat Toni Vilander & Niki Juusela. (Viaplay & V sport1 Suomi)

23:00 Kooste – osakilpailu (Viaplay & V sport+ Suomi)

*Muutokset ohjelmistoon mahdollisia.

Tuoreimmat uutiset