Viaplay näyttää historialliset hetket – nostavatko Luke ja voittamaton Bayer Leverkusen pokaalin ilmaan tänä sunnuntaina

12 huhtikuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 26 toukokuuta 2024

Saksalaisseura Bayer Leverkusen on ollut voittamaton tällä kaudella. Joukkueella on mahdollisuus varmistaa Bundesliigan mestaruus sunnuntaina 14.4. kotiottelussa Werder Bremeniä vastaan. Joukkueen kapteeni Lukas Hradecky tekisi samalla suomalaista urheiluhistoriaa: miehestä tulisi ensimmäinen suomalaisjalkapalloilija, joka on joukkueensa kapteenina voittanut Euroopan top 5-huippusarjan mestaruuden. Viaplay näyttää ratkaisuottelun studiolähetyksen kera sunnuntaina 14. huhtikuuta klo 18.00 alkaen. 

Lukas Hradeckysta voi tulla sunnuntaina ensimmäinen suomalainen, joka on joukkueensa kapteenina voittanut Euroopan top-5-sarjan mestaruuden (Englannin Valioliiga, Saksan Bundesliiga, Espanjan La Liga, Italian Serie A ja Ranskan Ligue).  

Hradeckylla on kovat odotukset sunnuntaille: 

”Ei tällaisesta voinut unelmoidakaan, että tässä vaiheessa huhtikuussa tehdään haastattelua, että seuraavalla kierroksella voisi varmistaa mestaruuden. Lähellä ollaan, mutta ei maalissa vielä. Sanomattakin on selvää, että halutaan hoitaa se nyt heti sunnuntaina kotistadionilla pois alta. Jos se nyt onnistuu, niin varmasti halutaan ihan kunnolla jäädä historiaan ja olla – miksei häviämättä koko kautta. Sunnuntai siintää silmissä ja silloin on tavoite voittaa", Lukas Hradecky lupaa. 

Xabi Alonson valmentama saksalaisseura Bayer Leverkusen on ollut tällä kaudella lyömätön: joukkue ei ole hävinnyt yhtään kauden 28 ottelustaan. Joukkue kohtaa kotistadionillaan BayArenalla Werder Bremenin tulevana sunnuntaina klo 18.30 alkaen. Viaplayn studiossa ottelua ennakoivat asiantunteva selostajaduo Ville Kuusinen ja Tero Kainulainen.  

”Studiolähetys perkaa Leverkusenia ja mitä ensimmäinen mestaruus seuralle merkitsee. Lisäksi luodaan katsaus Lukas Hradeckyn uraan ja mihin saavutus menee suomalaisten historiassa. Lukas Hradecky voi nousta historian toiseksi suomalaiseksi Bundesliigan mestariksi, ja vielä joukkueen kapteenina”, kertoo Kuusinen. 

”Haastattelussa on myös toistaiseksi ainoan Euroopan TOP5-sarjojen mestaruuden (Werder Bremen 2004) suomalaisena voittanut Pekka Lagerblom. Hän kertoo, mitä Bundesliigan mestaruuden voittaminen vaatii mahtavan Bayern Münchenin puristuksessa”, täydentää Tero Kainulainen.  

Lähetyksessä päästään kuulemaan myös tunnelmia paikan päältä, kun Viaplayn kirjeenvaihtaja Johanna Nordling raportoi suoraan BayArenalta. 

Bayer Leverkusenin pokaalijahti jatkuu keväällä lisäksi UEFA Eurooppa-liigassa ja Saksan cupissa.  Molempien sarjojen huipentumista voi seurata Viaplayssa ja V sport -kanavilla. 

 

Futisfaneja hemmotellaan myös Valioliigan tiukalla mestaruustaistolla 

Valioliigan mestaruustaistelu on käynyt tällä kaudella kuumempana kuin vuosiin. Huippuseurat Arsenal, Liverpool ja Manchester City ovat kaikki sarjan keulilla pisteen sisällä toisistaan. Viikonlopun Valioliiga-studiossa seurataan kutkuttavaa kärkitilannetta ja otteluita Liverpool - Palace & Arsenal - Aston Villa klo 15.30 alkaen. Studiossa nähdään Tuomas Tahvanainen, Mika Kottila ja Jussi Jääskeläinen

Kevään viimeisten kierrosten aikana ratkeaa jatkaako City mestaruusputkea, päättyykö Jürgen Kloppin aikakausi Liverpoolissa juhliin vai onko Arsenal kasvanut voittajaksi. Kauden loppuun saakka tiedossa on isot panokset joka viikonloppu ja mestari saattaa olla selvillä vasta sunnuntaina 19.5. pelattavan päätöskierroksen jälkeen. 

Bundesliigan kuukauden ottelu:
Bayer Leverkusen – Werder Bremen  
su 14.4. klo 18.00 alkaen (Viaplay & V Sport+ Suomi) 

Valioliiga-studio:
Liverpool – Crystal Palace & Arsenal – Aston Villa
su 14.4. klo 15.30 alkaen (Viaplay & V sport 2 Suomi)

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR
erika.miramo@viaplaygroup.com

Tuoreimmat uutiset