Viaplay Groupin Formula 1 -oikeuksille jatkoa uudella viiden vuoden sopimuksella

30 huhtikuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 26 toukokuuta 2024

  • Viaplay Group jatkaa Formula 1:n kotina Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Hollannnissa viisivuotisella sopimuksella kauden 2029 loppuun asti
  • Viaplay näyttää Formula 1:n kaikki testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä, höystettynä kattavilla studiolähetyksillä, parhailla asiantuntijoilla ja monipuolisilla lisäsisällöillä

Viaplay Group on uusinut Formula 1:n mediaoikeudet seuraavaksi viideksi vuodeksi Suomessa, Hollannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa. Kaikkien kuuden maan fanit voivat seurata vauhdikasta toimintaa maailman moottoriurheilun huipulta suorana Viaplay Groupin alustoilla yhdessä kattavien studioiden, paikallisten asiantuntijoiden ja kolminkertaisen kuljettajien maailmanmestarin Max Verstappenin eksklusiivisten dokumenttien sekä monien muiden lisäsisältöjen kanssa.

Yli 700 miljoonalla fanilla Formula 1:n asema yhtenä maailman suosituimmista ja jännittävimmistä urheilulajeista kiihtyy edelleen. Huippukuljettajat Max Verstappen ja Lewis Hamilton kuuluvat planeetan suurimpiin supertähtiin, kun taas Red Bullin, Ferrarin, Mercedeksen ja McLarenin kaltaiset tallit ovat tunnettuja brändejä kaikkialla. Kisaviikonloppuja seurasi paikan päällä vuoden 2023 aikana peräti 6 miljoonaa katsojaa. Kuluvalla kaudella luvassa on ennätykselliset 24 Grand Prix -viikonloppua ympäri maailmaa, klassisista radoista, kuten Monaco, Silverstone ja Zandvoort, upeisiin viimeaikaisiin lisäyksiin kuten Las Vegas.

Jokainen kisaviikonloppu houkuttelee maailmanlaajuisesti noin 70 miljoonaa katsojaa formuloiden pariin, ja kauden 2023 kokonaiskatsojamäärä on 1,5 miljardia ihmistä. Fanikunta on yhä nuorempaa ja monimuotoisempaa: 40% faneista on naisia, joka kolmas tv-katsoja on alle 35-vuotias ja joka kolmas fani on alkanut seurata urheilua viimeisen neljän vuoden aikana. Vuonna 2023 Formula 1 oli suurista lajeista maailman nopeimmin kasvava urheilusarja sosiaalisessa mediassa neljättä vuotta peräkkäin.

Pohjoismaissa ja Alankomaissa katsojaennätyksiä rikotaan joka vuosi. Suosiota siivittävät erityisesti kotimaiset sankarit kuten Max Verstappen, Valtteri Bottas ja Kevin Magnussen. Formula 1:llä oli noin 5,5 miljoonaa pohjoismaista tv-katsojaa vuonna 2023.

”Onnittelut Viaplaylle oikeuksien turvaamisesta vielä seuraavaksi viideksi vuodeksi! Minulle Formula 1 on ollut kuin satua, ja odotan innolla pääseväni tutkimaan, mitä kaikkea  jännittävää tulevaisuus Formula 1:ssä tuo sekä itselleni että Viaplaylle”, sanoo Valtteri Bottas.

Suomessa harjoitukset, aika-ajot, sprinttitapahtumat ja Grand Prix -kisat ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Viaplay-suoratoistopalvelussa sekä V sport -kanavilla.

”Mahtavaa että pääsemme jatkamaan yhteistä matkaamme autourheilun kuninkuusluokan kanssa. Viaplayn raudanlujassa F1-tiimissä asiantuntijoina ovat vakuuttaneet lajilegendat  kuten Mika HäkkinenHeikki KovalainenMika SaloEmma Kimiläinen ja David Coulthard. Paikallinen ote mutta myös vahva kansainvälinen yhteistyö muiden Viaplay-maiden kanssa takaavat jatkossakin huippuluokan lähetykset, joista ei tunnetta ja asiantuntemusta tule puuttumaan. Viaplayn panostukset Suomen markkinoille tulevat näkymään vahvasti tulevina viikkoina, kun jääkiekon MM-kisat startataan vertaansa vailla olevan asiantuntijatiimin kanssa”, lupaa Viaplay Finlandin väliaikainen toimitusjohtaja Mikael Svensson.

"Olemme olleet Formula 1:n koti monien vuosien ajan, ja aivan kuten urheilun uskomattomat tiimit, etsimme aina sitä ylimääräistä etua, joka pitää meidät kärjessä. Innovatiiviset lähetyksemme asettavat jatkossakin uusia standardeja. Joka viikonloppu – pilttuusta pitlanille ja tietysti radan jokaiselle sentille – asiantuntevat ja intohimoiset fanit voivat odottaa parhaita lähetyksiä maailman henkeäsalpaavimmista tapahtumista Viaplayssa", lupaa Peter Nørrelund, Viaplay Groupin EVP ja Chief Sports & Business Development Officer.

"Formula 1:llä ja Viaplay Groupilla on yhteinen visio luoda maailmanluokan lähetyskokemus, joka tuo faneillemme F1:n draamaa ja jännitystä. Juuri tämän laadukkaaseen ohjelmistoon keskittymisen ansiosta olemme jatkuvasti nähneet Viaplayn katsojamäärän kasvavan vuosi vuodelta intohimoisen fanikunnan keskuudessa”, sanoo Ian Holmes, Formula 1:n mediaoikeuksien johtaja.

Max Verstappen, kolminkertainen kuljettajien maailmanmestari: "Olen innoissani siitä, että Viaplay on tehnyt tämän pitkäaikaisen sopimuksen formula ykkösten kanssa. Aivan kuten minä, he pyrkivät olemaan parhaita, joten odotamme innolla menestyksekkään kumppanuutemme jatkumista. On hienoa tehdä yhteistyötä Viaplayn kanssa ja välittää suoitukseni radalta kotikatsomoihin."

Viaplay Groupilla ja Max Verstappenilla on pitkäaikainen kumppanuus, jonka aikana hollantilainen supertähtikuljettaja esiintyy eksklusiivisissa dokumenteissa, kuten Verstappen - Lion Unleashed ja Anatomy of a Champion. Lisäksi Max Verstappen toimii Viaplayn lähettiläänä.

Viaplayn monipuoliseen urheilutarjontaan kuuluu Formula 1:n lisäksi myös valtava määrä muuta huippu-urheilua kuten jääkiekon MM-kisat, NHL, CHL, Valioliiga, Bundesliiga, FA Cup, Englannin liigacup ja Championship, UEFA Eurooppa-liiga, UEFA Konferenssiliiga, UFC, hiihtolajien maailmancupit ja MM-kisat, MotoGP sekä dartsia, golfia, padelia ja paljon muuta. 

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group Finland
erika.miramo@viaplaygroup.com

 

 

Tuoreimmat uutiset