Skip to main content

Uusi Viaplay-sarja "Katu jolla asun" saa ensi-iltansa marraskuussa – mukana Ilkka Villi ja Lena Philipsson

11 lokakuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 18 lokakuuta 2024

Viaplayn uusi ruotsalainen draamasarja Katu jolla asun saa ensi-iltansa Viaplayssa 17. marraskuuta. Ilkka Villi tekee sarjassa ensimmäisen ison ruotsinkielisen roolinsa ja tunnettu ruotsalaislaulaja Lena Philipsson pääroolidebyyttinsä. Katu jolla asun on kertomus rakkaudesta, naapuruudesta ja yllättävistä käänteistä. Sarja on saanut inspiraationsa Lena Philipssonin esittämästä ja Orupin tekemästä hittikappaleesta På gatan där jag bor, ja näyttää kuinka suru ja rakkaus voivat kääntää naapuruston ihmissuhteet uuteen uskoon.

Katu jolla asun kertoo elämänmakuisella ja lämpimällä otteella yhden naapuruston ihan tavallisten asukkaiden elämästä. Sarjan henkilöiden arjen haasteisiin ja iloihin on helppo samaistua. Oma roolihahmoni on Richard, Ruotsissa pitkään asunut suomalainen "snickare" – puuseppä ja remonttimies – joka astuu Lena Philipssonin näyttelemän Ninan elämään ja sekoittaa samalla koko naapuruston hienovaraisen suhdeverkoston”, kuvailee sarjaa Ilkka Villi.

Monista isoista rooleista (mm. sarjoissa Sorjonen ja Invisible Heroes) sekä Alan Wake -pelin päähenkilönä tunnettu Villi tekee nyt ensimmäisen ison roolinsa kokonaan ruotsiksi. “Se oli antoisa haaste, johon innolla tartuin. Sarjaa oli kaikin puolin todella mukava tehdä. Työryhmä otti minut lämpimästi osaksi porukkaa ja viihdyin Tukholmassa loistavasti”, muistelee Ilkka Villi.

Lena Philipsson on yksi Ruotsin rakastetuimmista artisteista ja hänet tunnetaan suurista hiteistään kuten euroviisukappale Det gör ont / It Hurts, Kärleken är evig ja På gatan där jag bor. Viimeksimainitusta tuli julkaisuvuonnaan 2005 suuri radiohitti ja Lena Philipsson pääsee nyt näyttelemään ensimmäistä kertaa pääroolia lauluun pohjautuvassa Viaplay-sarjassa.

“Tuntuu erittäin jännittävältä ja hienolta, että sarja saa nyt ensi-iltansa. Olen valtavan iloinen saamastani mahdollisuudesta kokeilla näyttelemistä draamasarjassa”, kertoo Lena Philipsson.  

Lena näyttelee sinkkuäiti Ninaa, joka asuu kahden teini-ikäisen lapsensa kanssa idyllisellä omakotitaloalueella. Ninan miehen kuolema neljä vuotta sitten lähensi naapurustoa entisestään, naapureiden ollessa hänen suurimmat tukijansa suuren surun keskellä. Leskestä tuli nopeasti naapuri, jota kaikki halusivat auttaa, ja tilanne on säilynyt ennallaan vuosien ajan. Ninalla on ollut samaan aikaan vaikeaa päästää irti vanhasta ja edetä elämässään. Mutta kun hän tapaa Richardin (Ilkka Villi), Nina uskaltaa antaa tunteidensa jälleen herätä.

“Toivon, että katsojat tulevat pitämään sarjasta. Se kertoo tavallisista ihmisistä pikkukaupungin omakotitaloalueella”, kertoo Lena Philipsson.  

Lena Philipssonin ja Ilkka Villin lisäksi pääosissa nähdään tunnettuja ruotsalaiskasvoja, kuten Leif Andrée, Kajsa Ernst ja Joel Spira Ninan naapureina ja Claudia Galli Concha Ninan parhaana ystävänä Moana.

Kuusiosainen Katu jolla asun -sarja saa ensi-iltansa Viaplayssa 17. marraskuuta.

“Hienoa, että saamme tuoda katsojillemme uuden pohjoismaisen Viaplay-sarjan, jossa nähdään keskeisessä roolissa suomalaisnäyttelijä. Kyseessä on tunnelmallinen syysdraama, joka sekoittaa nauruun hiukan kyyneleitä. Sarja on yhdistelmä simppeliä ja syvää, monia hienoja hahmoja ja arkipäivän ihmissuhteita, joihin moni voi samaistua”, kertoo Viaplay Suomen väliaikainen toimitusjohtaja Mikael Svensson.

Sarjan on luonut ja kirjoittanut Mikael Newihl (Max Anger - With One Eye Open) ja tuottanut Viaplay Studios, tuottajanaan Cecilia Norman Mardell. Ohjaaja on Lena Koppel (Hur många Lingon finns det i världen?) ja vastaava tuottaja Viaplay Groupin Johan Kallerman.

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group Finland
erika.miramo@viaplaygroup.com