Maailman parasta jääkiekkoa Elisa Viihde Viaplayssa – kaikki ottelut CHL:stä, NHL:stä ja jääkiekon MM-kisoista

29 elokuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 28 helmikuuta 2024

Viaplayn kiekkokausi alkaa torstaina, kun CHL (Champions Hockey League) aloittaa ensimmäistä kauttaan Elisa Viihde Viaplayssa. Kiekkofaneille on luvassa historiallinen kausi kun Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä, NHL:stä ja kevään huipennuksena jääkiekon MM-kisoista. Yhteensä luvassa on yli 1500 live-ottelua, maailman parhaat pelaajat ja huippuluokan asiantuntijat.  

CHL-kaudesta on tulossa tällä kaudella entistä kiinnostavampi. Joukkueiden määrä on tippunut 32:sta 24:n mikä takaa sen että taso on kovempi kuin menneillä kausilla. Suomesta mukana ovat viime kauden CHL-mestari Tappara sekä Ilves, Lukko ja Pelicans. Mukana on myös kovia kotimaisia pelaajia Euroopan kärkiseuroista, kuten sveitsiläisseura Genève-Servetten riveissä pelaavat Valtteri Filppula, Teemu Hartikainen ja Sami Vatanen sekä Växjö Lakersin Emil Larmi.  

CHL-studiota on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä. Studioita isännöivät Iiro Harjula, Katariina Kiviranta ja Tuomas Meling. Asiantuntijoina lähetyksessä vierailee Viaplayn kiekkotuotannoista tuttuja kasvoja, kiinnostavia vieraita CHL-seuroista sekä maajoukkueen valmennusjohtoa. 

Viaplayn jääkiekkokauden avaa viime kaudella Liigassa neljänneksi sijoittunut Pelicans, joka saa vastaansa Ruotsin hallitsevan mestarin Växjö Lakersin. Ensimmäisessä, Iiro Harjulan isännöimässä CHL-studiossa asiantuntijoina nähdään Riku Helenius ja Esa Pirnes. Lauantaina Viaplayn studio pystytetään Tapparan kotipeliin Belfast Giantsia vastaan pelattavaan kamppailuun. Studiossa vierailee upean uran Tapparassa, SHL:ssä ja KHL:ssä pelannut arvokisamitalisti Tuukka Mäntylä. CHL-studiot tarjoilevat luonnollisesti puhetta illan otteluista, mutta myös pohdintaa alkavasta NHL-kaudesta sekä keväällä pelattavista jääkiekon MM-kisoista, jotka tullaan näkemään ensimmäistä kertaa jokaista ottelua myöten Viaplayssa.  

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut nähdään suomeksi selostettuna. Suosikkiselostajista koostetussa tiimissä kuullaan Antti Mäkistä, Tero Kainulaista, Niki Juuselaa, Jussi Eskolaa ja Nuutti Vihtilää

“Mahtavaa päästä eräänlaisena siltana kohti MM-kisoja tutustuttamaan eurooppalaisia huippupelaajia katsojillemme. CHL on todella hyvä lisä kattaukseemme. Voimme nyt tarjota huippukiekkoa lähes vuoden ympäri. Kiekkokautemme alkaa nyt jo elokuussa ja päättyy NHL-finaaleihin vasta kesäkuun lopussa. Yli 1500 suoraa jääkiekko-ottelua yhteen kauteen maailman parhailla pelaajilla kuorrutettuna - ei kyllä luulisi jättävän yhtään kiekkofania kylmäksi”, lupaa Viaplayn kiekkotuottaja Iiro Harjula. Katso Harjulan haastattelu kokonaisuudessaan. 

CHL:n uusi kausi tuo mukanaan myös sääntöuudistuksia, jotka kohdistuvat erikoistilannepelaamiseen. Jos ylivoimalla oleva joukkue tekee maalin, ylivoima ei lopu vaan jatkuu niin kauan, kun jäähyä on jäljellä. Jos joukkue tekee maalin siirretyn rangaistuksen aikana, jäähyn ottanut pelaaja joutuu silti jäähylle ja seuraa ylivoima. Jos alivoimalla oleva joukkue tekee alivoimalla maalin, joukkueen pelaaja pääsee pois jäähyltä ja vastustajan ylivoima päättyy.  

Viaplayn jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen odottaa mielenkiinnolla uusien sääntöuudistusten tuomia vaikutuksia: “Nykypäivän jääkiekossa erikostilannepelaaminen on hyvin olennaista lopputuloksen kannalta. Uusilla säännöillä korostetaan erikoistilannepelaamisen merkitystä, mikä tekee otteluista entistä jännittävämpiä ja lisää CHL-pelien kiinnostusta merkittävästi”, Antti Mäkinen tiivistää tulevaa kautta.  

 

Viaplayn CHL-ohjelmisto viikolla 35   

Torstai 31.8.   

18:00 Lahti Pelicans - Växjö Lakers + studio Studiossa Riku Helenius, Esa Pirnes & Iiro Harjula. Selostus: Antti Mäkinen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 1 Suomi)  

18:25 Dynamo Pardubice - Ilves Tampere Selostus: Jussi Eskola (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2 Suomi)  

18:55 Stavangers Oilers - Fåarjestad Karlstad (Elisa Viihde Viaplay)  

19:55 Aalborg Pirates - Tappara Tampere Selostus: Tero Kainulainen (Elisa Viihde Viaplay & V sport+ Suomi)  

20:25 Adler Mannheim - HC Bolzano (Elisa Viihde Viaplay)  

20:40 EHC Biel-Bienne - HC Kosice (Elisa Viihde Viaplay)  

20:55 Rouen Dragons - ERC Ingolstadt (Elisa Viihde Viaplay)  

21:15 HC Innsbruck - Geneve-Servette (Elisa Viihde Viaplay)  

  

Perjantai 1.9.  

17:55 Ocelari Trinec - Rapperswil-Jona Lakers (Elisa Viihde Viaplay)  

18:25 Lukko Rauma - Belfast Giants Selostus: Jussi Eskola (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2 Suomi)  

19:25 Vitkovice Ridera - Red Bull Munich (Elisa Viihde Viaplay)  

19:55 Skellefteå AIK - Red Bull Salzburg (Elisa Viihde Viaplay)  

  

Lauantai 2.9.  

15:55 Stavanger Oilers - Växjö Lakers (Elisa Viihde Viaplay)  

16:40 Tappara Tampere - Belfast Giants Studiossa: Riku Helenius & Iiro Harjula. Selostus: Antti Mäkinen (Elisa Viihde Viaplay & V sport+ Suomi)  

18:25 ERC Ingolstadt - Färjestad Karlstad (Elisa Viihde Viaplay)  

18:55 Dynamo Pardubice - Geneve-Servette (Elisa Viihde Viaplay)  

19:25 EHC Biel-Bienne - HC Innsbruck (Elisa Viihde Viaplay)  

20:40 HC Bolzano - Ilves Tampere Selostus: Jussi Eskola (Elisa Viihde Viaplay & V sport 1 Suomi)  

20:55 Rouen Dragons - Lahti Pelicans Selostus: Nuutti Vihtilä (Elisa Viihde Viaplay & V sport+ Suomi)  

  

Sunnuntai 3.9.  

15:55 Ocelari Trinec - Red Bull Munich (Elisa Viihde Viaplay)  

17:25 Adler Mannheim - Red Bull Salzburg (Elisa Viihde Viaplay)  

17:55 Aalborg Pirates - Lukko Rauma Selostus: Antti Mäkinen (Elisa Viihde Viaplay)  

18:25 Vitkovice Ridera - Rapperswil-Jona Lakers (Elisa Viihde Viaplay)  

18:55 Skellefteå AIK - Dynamo Pardubice (Elisa Viihde Viaplay)  

 

Viaplayn urheiluoikeuksiin kuuluu CHL:n lisäksi myös valtava määrä muuta huippu-urheilua kuten Valioliiga, Bundesliiga, FA Cup, Englannin liigacup ja Championship, UEFA Eurooppa-liiga, UEFA Konferenssiliiga, Formula 1, NHL, jääkiekon MM-kisat, UFC, hiihtolajien maailmancupit ja MM-kisat, MotoGP sekä dartsia, golfia, padelia ja paljon muuta. 

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group
erika.miramo@viaplaygroup.com

 

Tuoreimmat uutiset