Lucky! – Bernie Ecclestonen ja Formula 1:n aiemmin kertomaton tarina Viaplayssa

15 marraskuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 7 toukokuuta 2024

 

Näe Bernie Ecclestonen uskomaton tarina: kuinka sodan jälkeen autokauppiaana toimineesta miehestä tuli Formula 1:n armottoman maailman hallitsija 40 vuodeksi. Eeppinen tarina kuvaa seitsemää vuosikymmentä sisältäen Bernie Ecclestonen eksklusiivisia haastatteluja, upeaa arkistomateriaalia ja mukaansatempaavaa tarinankerrontaa. Jokainen vuosikymmen sisälsi tarunhohtoisia ratakamppailuja sekä legendaarisia hahmoja, ja kaikki tämä tapahtui maailmanlaajuisen huomion keskellä. Sarja on katsottavissa Viaplayssa 16.11. alkaen. 

8-osainen dokumenttisarja sukeltaa Bernie Ecclestonen epätavanomaiseen elämään. Kyseessä on kertomus yhdestä moottoriurheilun merkittävimmästä ja ristiriitaisimmista hahmoista, jonka päättäväisyys teki Formula 1:stä maailmanlaajuisen ilmiön. Lucky! vie katsojat Bernie Ecclestonen Formula 1 -taipaleen taustoihin ja kertoo, kuinka kaikki todella tapahtui. 

Ecclestonen visio Formula 1:stä kilpaili jopa olympialaisten ja jalkapallon MM-kisojen tasolla, muuttaen lopullisesti moottoriurheilun maailmaa. Hänen elämäänsä leimaa vahva päättäväisyys ja järkähtämätön menestyksen tavoittelu. Ecclestonen värikäs, arvoituksellinen ja armoton asenne kohotti Formula 1:n amatöörien kokoontumisajoista menestyväksi globaaliksi tuotteeksi, jona me sen tänä päivänä tunnemme. Tarinat hänen vaikutuksestaan lajiin ovat legendaarisia, vaikka toimintatavat eivät ole aina täysin kestäneet päivänvaloa.  

“Voin rehellisesti sanoa: en koskaan suunnittelut mitään. Olen nähnyt mahdollisuuksia. Joskus ne toimivat hyvin… ja joskus toivon, etten olisi sekaantunut asiaa. Yleisesti ottaen, olen ollut onnekas!” Bernie Ecclestone summaa asian.  

 

Supertähtiä ja salaisia tapaamisia 

Dokumentti kertoo intiimisti ja koskettavasti Ecclestonen henkilökohtaisesta suhteesta tunnettuihin Formula 1 -sankareihin. Tarinat käsittelevät niin hänen ensimmäisen kuskinsa Stuart Lewis-Evansin musertavaa kuolemaa kuin lounaita Ecclestonen mentorin Mr. Ferrarin kanssa, kun miehet juonivat vallanottamista Formula 1:n silloiselta hallinnolta. 

Niki Lauda, Alain Prost, Nelson Piquet, Michael Schumacher ja Nigel Mansell ovat vain joitain legendaarisista nimistä, joilla on merkittävä rooli Bernien tarinassa.  Ayrton Senna vieraili usein hänen luonaan Lontoossa ja pelasi korttia Bernien tytärten kanssa. Ecclestone tapasi myös salaa Putinin kanssa ja neuvotteli Venäjän Grand Prix’sta, samaan aikaan kun tankit vyöryivät Krimille. Ecclestone oli Formula 1-uransa lopussa vaikuttamassa lajiin vielä viime vuosien legendojen kuten Alonson, Vettelin ja Hamiltonin aikaan. 

Lucky! kuvaa kuinka Bernie Ecclestone kaapi itselleen täyden hallinnan lajista kilparatojen omistajilta, tiimeiltä ja Formula 1:n hallinnolta, kunnes vuonna 2017 Liberty Media otti kentän haltuunsa. 

 

Sarjan luoja on mies Senna-dokumentin takaa 

Lucky! -sarjan on luonut ja ohjannut Manish Pandey, joka on myös palkitun Senna-dokumentin käsikirjoittaja. Sarjaa on kuvattu pitkän ajan kuluessa ja siinä nähdään loistavaa arkistomateriaalia. Ecclestonen kautta tutustumme dramaattisen urheiluviihteen kilpailuihin, petoksiin, politikointiin, kuolemiin ja ystävyyksiin -   radalla ja sen ulkopuolella. 

Lucky! tarjoaa upean mahdollisuuden sukeltaa Bernie Ecclestonen elämään ja sen vaiheisiin. Miehen, joka kaikkien yllätykseksi loi maailmanlaajuisen ja miljoonien rakastaman urheiludynastian.  

Dokumentti kuvaa hänen yritystään muuttaa rakastamansa laji – Formula 1 – rikkaiden amatöörien vaarallisesta harrastuksesta maailmanlaajuiseksi televisioiduksi superlajiksi. Lucky! päästää katsojat tutustumaan miehen elämäntarinaan ja kertoo Formula 1:n noususta maailmanmaineeseen itse Ecclestonen, yhden alan legendaarisimpien ja ristiriitaisimpien hahmojen, kautta. Tämä sarja ei ole vain kovanluokan F1-faneille: se on visuaalisesti vaikuttava ja mukaansatempaava tarina, joka avaa katsojille moottoriurheilun maailmaa. 
 
Lucky!:n ensi-ilta on Viaplayssa 16. marraskuussa. Kahdeksanosaisen sarjan kolme ensimmäistä jaksoa ilmestyy kerrallaan, loput kerran viikossa.  

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group
erika.miramo@viaplaygroup.com

 

Tuoreimmat uutiset