Kuninkaan sisäpiiri – Kaarle XVI Kustaan läheiset raottavat salaisuuksien verhoa uudessa Viaplay-dokumentissa

11 elokuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 9 helmikuuta 2024

Kuningas Kaarle XVI Kustaa on ollut Ruotsin hallitsijana jo viidenkymmen vuoden ajan, mutta kuka on ihminen kuninkaallisen arvonimen takana? Kruununsa alla on hän kuin kuka tahansa, jonka uskottuja ovat vain hänen lähimmäisensä. Uusi Viaplay-dokumentti Kuninkaan sisäpiiri (The King’s Inner Circle) avaa katsojille näkymän kuningas Kaarle XVI Kustaan elämään – rakkauteen, skandaaleihin, suruihin ja onnen hetkiin, hänen lähipiirinsä kertomana. Kolmiosainen sarja saa ensi-iltansa 29. elokuuta Elisa Viihde Viaplayssa.

Kuninkaan sisäpiiri on kolmiosainen dokumenttisarja, joka haastatteluineen maalaa katsojille aivan ainutlaatuisen kuvan Ruotsin valtionpäämiehestä, Kuningas Kaarle XVI Kustaasta. Sarjan haastatteluissa nähdään muun muassa kuningatar Silvia, kuninkaan sisar prinsessa Christina, sekä kuninkaan ystäviä, kuten hänen metsästyskaverinsa Leif GW Persson ja Tanskan kuningatar Margareeta II.

– Tässä sarjassa kuulemme Ruotsin merkittävimmän miehen elämäntarinan, hänen läheistensä kertomana – heidän, jotka tuntevat hänet kaikista parhaiten: hänen vaimonsa, siskonsa ja lapsuudenystävänsä. Kuninkaan lähimmäisten kuvaus on lämmin ja henkilökohtainen, ja sen kautta paljastuu hänestä aivan ennennäkemättömiä puolia. Sarjassa tullaan näkemään uniikkia materiaalia, ja monia siihen haastatelluista ei ole kuultu aiemmin. On ollut suuri etuoikeus saada työskennellä tämän sarjan kanssa, ja toivomme että sen avulla katsojat pääsevät tuntemaan kuningas Kaarle XVI Kustaan entistä paremmin, kommentoi kirjailija ja sarjan vastaava tuottaja Roger Lundgren.

Dokumenttisarja Kuninkaan sisäpiiri koostuu kolmesta kerronnallisesta näkökulmasta: ”Veljeni kuningas”, ”Ystäväni kuningas” sekä ”Aviomieheni, kuningas”. Osiossa ”Veljeni kuningas” kuninkaan sisar Christina kertoo, millaista oli kasvaa kruununperijäveljen rinnalla, ja kuinka Kaarle XVI Kustaa on siskonsa mielestä onnistunut vaikeassa tehtävässään. Osiossa ”Ystäväni kuningas” Kaarle XVI Kustaan lähimmät ystävät kertovat hänen kasvatuksestaan, siitä millainen hän oli nuoruudessaan, sekä heidän suhteestaan hänen hallitsija-aikanaan. Mukana haastatteluissa ovat mm. kuninkaan metsästyskaveri Leif GW Persson ja lapsuudenystävät Douglas von Sydow, Carl Kleman ja Johan Beckman.

Osiossa ”Aviomieheni, kuningas” kuningatar Silvia kertoo miehestään, heidän suhteestaan ja perheestään, ja siitä, millaista on ollut hallita hänen rinnallaan. Mukana osiossa nähdään myös mm. Tanskan kuningatar Margareeta II, kuninkaan ensimmäinen henkivartija Ola Selin sekä Ruotsin aiemmat pääministerit Stefan Löfvén ja Fredrik Reinfeldt.

– Kaarle XVI Kustaa on hallinnut 50-vuoden ajan – pidempään kuin kukaan muu Ruotsin kuninkaista, ja kaikilla ruotsalaisilla on jonkinlainen suhde häneen. Haluamme tällä dokumenttielokuvasarjalla piirtää ainutlaatuisen muotokuvan valtionpäämiehestä, joka on sekä rakastettu että skandaaleissa ryvettynyt, kuuntelemalla ihmisiä, jotka ovat olleet ja ovat edelleen häntä lähimpänä, sanoo Joakim Franke, Viaplayn Head of Non Scripted Content, Viaplay Group Ruotsi.

Kuninkan sisäpiirin on tuottanut RoyL Media AB. Vastaavana tuottajana ovat toimineet Roger Lindgren ja Kajsa Glansén, tuottajana Anna-Karin Rückert, toimittajina Jonas Wågberg sekä Anna-Karin Rückert RoyL Media AB:ltä. Sarjan Viaplayn vastaava tuottaja on Helena Adler.

Dokumenttisarja saa ensi-iltansa 29. elokuuta Elisa Viihde Viaplayssa.

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group
erika.miramo@viaplaygroup.com

 

Tuoreimmat uutiset