Jens Lapiduksen menestyskirjasta “Paratiisikaupunki” tekeillä uusin Viaplay-sarja

1 kesäkuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 24 marraskuuta 2023

Kansainvälinen jännitysdraama Paradis City on Viaplayn seuraava suuri sarjahanke, jota tähdittävät näyttelijät Alexander Abdallah ja Julia Ragnarsson. Sarja perustuu menestyskirjailijan Jens Lapiduksen samannimiseen bestseller-kirjaan ja käsittelee useita vahvoja aiheita, jotka kuvaavat aikaa ja yhteiskuntaa, jossa elämme. Kuusiosaisen sarjan tuottaa Endeavour Stories ja sitä kuvataan kesällä Tukholmassa ja lähialueilla.  

“Olen todella innoissani tästä sarjasta. Kun yhdistetään Jens Lapiduksen luoma maailma, yksi Tanskan kiinnostavimmista ohjaajista, Fenar Ahmad ja Julia Ragnarsson vastanäyttelijänä sekä Snabba Cashin takana oleva tiimi, uskon, että tämä sarja tulee olemaan jotakin täysin täysin uniikkia. En malta odottaa, että näette tulokset Viaplayssa”, Alexander Abdallah sanoo.  

Ruotsi lähitulevaisuudessa; jatkuvasti lisääntyvän rikollisuuden ja vastakkainasettelun jälkeen etuoikeutettujen suojelemiseksi on kiellettyjen alueiden ympärille rakennettu muureja ja otettu käyttöön erityisiä aluelakeja. Yksi kielletyistä alueista on Järva, joka tunnetaan myös nimellä Paradis City. Kun suosittu sisäministeri on pitämässä vaalipuhettaan Järvassa, tapahtuu katastrofi. Mellakka-aitoja kaadetaan, laukauksia ammutaan ja naamioituneet miehet kaappaavat ministerin. Seurauksena on mellakoita ja yhteenottoja, jotka ovat johtaa poliittiseen romahdukseen.  

Emir (Alexander Abdallah) oli aikoinaan legendaarinen MMA-taistelija, jota uhkaa nyt elinkautinen vankeus. Fredrika Falck (Julia Ragnarsson) on SAPO-agentti, jonka on löydettävä siepattu sisäministeri hinnalla millä hyvänsä. Hän antaa Emirille uhkavaatimuksen. Mikäli hän haluaa nähdä vielä tyttärensä uudelleen, on hänen soluttauduttava Järvaan etsimään kadonnutta sisäministeriä. 

“On uskomattoman hauskaa lähteä mukaan tähän projektiin. Rooli on hyvin erilainen kuin muut roolit, joita olen näytellyt, mikä tekee siitä vieläkin jännittävämmän ja haastavamman. Se tulee olemaan fyysisesti uskomattoman vaativaa ja olen niin innoissani kaikesta, mitä opin. Alexander Abdallah on fantastinen näyttelijä, jonka kanssa työskentelyä odotan innolla”, sanoo Julia Ragnarsson. 

Kuusiosainen Viaplay-sarja perustuu Jens Lapiduksen vuonna 2021 julkaistuun menestyskirjaan Paratiisikaupunki (Paradis City). Jens Lapidus debytoi kirjailijana vuonna 2006 menestyneellä kirjalla Snabba Cash, josta tuli yksi 2000-luvun myydyimmistä ja puhutuimmista kirjoista. Hänen kirjojansa on nykyään käännetty yli 30 eri kielelle ja myyty yli viisi miljoonaa kappaletta. 

"Paratiisikaupunki -kirja on yritys kertoa ajastamme. Olen erittäin iloinen, että siitä tehdään nyt tv-sarja Viaplaylle. Olen mielelläni seurannut käsikirjoitusprosessia ja kaikkia muita valmisteluja. Uskon, että Paradis City tulee olemaan yksi nykyajan isoimmista ruotsalaissarjoista. Alexander Abdallah ja Julia Ragnarsson sopivat täydellisesti päärooleihinsa”, sanoo Jens Lapidus. 

"Olen uskomattoman ylpeä siitä, että olemme päättäneet investoida upeaan trilleridraamaan Paradis City. Sarjan myötä jatkamme laajaa keskittymistä Ruotsin johtavien kirjailijoiden sisältöön. Kameran takana ja edessä on isoja nimiä, ja olen vakuuttunut siitä, että sarja erottuu joukosta. Sarjalla on suurta potentiaalia myös kansainvälisesti ja se tulee kiinnostamaan sekä uusia että vanhoja faneja eri puolilta maailmaa”, sanoo Camilla Rydbacken, SVP Scripted Content Viaplay Groupilta. 

Paradis Cityn tuottaa Endeavour Stories yhteistyössä Viaplayn kanssa Paprika Studiosin tuella. Endeavour Storiesin tuottajia ovat Nicklas Wikström Nicastro (Alex, The Lawyer) ja Caroline Landerberg (Mörkt Hjärta) sekä vastaava tuottaja Jens Lapidus, jonka myydyimpään kirjaan sarja perustuu. Ohjaaja on tanskalainen arvostettu elokuvantekijä Fenar Ahmad (Valhalla) ja pääkäsikirjoittaja Björn Paqualin (Miehitetty). Jakson kirjoittajat ovat Michaela Hamilton ja Oliver Dixon. Viaplayn vastaavana tuottajana toimii Oskar Arulf. 

Paradis City tulee Suomessa olemaan katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Tarkempia tietoja sarjasta ja sen ilmestymisajasta tulossa myöhemmin.  

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group
erika.miramo@viaplaygroup.com

 

Tuoreimmat uutiset