Jääkiekon MM-kisat, NHL, Valioliiga, Bundesliiga, Formula 1, PGA Championship – Viaplayssa todellinen superviikonloppu

17 toukokuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 13 kesäkuuta 2024

Viaplay tarjoilee urheilun ystäville kovan kattauksen huippu-urheilua läpi helluntaiviikonlopun. Tiedossa on niin jääkiekon MM-kisoja, NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ratkaisun hetkiä, Valioliigan ja Bundesliigan mestaruusjuhlintaa, Formula 1 Emilia-Romagnan Grand Prix ja golfin major-turnaus U.S. PGA Championship.  

“Käynnissä on mieletön urheiluviikko. Satumaista kautta pelaavan Bayer Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky pääsee nostamaan lauantaina ilmaan Bundesliigan voittolautasen, Sami Välimäki taistelee kauden toisessa golfin major-turnauksessa ja Valtteri Bottas on tositoimissa, kun F1-kausi jatkuu Italiassa. Lisäksi Valioliigan mestari selviää vasta sunnuntain päätöskierroksella, Suomi kohtaa Kanadan jääkiekon MM-kisoissa ja NHL:ssä ratkotaan konferenssifinaaleihin menijöitä. On hienoa tarjota urheilun ystäville makeaa mahan täydeltä”, hehkuttaa Viaplayn urheilupäällikkö Jussi Ranta. 

Connor Bedard vastaan Leijonat 

Perjantaista sunnuntaihin Viaplay näyttää suomeksi selostettuna 14 jääkiekon MM-kisojen peliä, helmenä lauantain huippukohtaaminen Kanada – Suomi. Viaplayn asiantuntijoina lauantain studiolähetyksessä ovat Viaplayn katsojille tuttu Ville Nieminen ja tuoreempi tv-kasvo, jääkiekon kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja Marko Anttila. Antti Mäkinen selostaa asiantuntijakommentaattori Jussi Jokisen kanssa lauantain jännityspalan. 

”Tässä pelissä Kanadan tulee näyttää ”korttinsa” koska Leijonien pelitapa pakottaa Kanadan parhaimpaansa. Alkusarjan helmi, josta haetaan uskoa jatkopeleihin”, ennakoi Viaplayn leijonaääni Antti Mäkinen. 

Historiallinen suomalaishetki 

Lauantaina urheilun ystävien pitää hyödyntää usean ruudun taktiikkaa, kun Bundesliigan viimeinen kierros alkaa klo 16.30. Viaplayn Buli-miehet Tero Kainulainen ja Ville Kuusinen käynnistävät päätöskierroksen pohjustuksen puoli tuntia aiemmin. Otteluita seurataan Viaplaylla Bundesliigasta tältä kaudelta tutulla Goal Arena -periaatteella eli lähetys seuraa kaikkia käynnissä olevia Bundesliiga-otteluita samanaikaisesti pitäen katsojan ajan tasalla tärkeimmistä tapahtumista. 

”Päätöskierroksen otteluiden jälkeen siirrytään suoraan kuvayhteyteen Leverkusenin kotistadionille, jossa juhlitaan seuran ensimmäistä Bundesliigan mestaruutta. Suomalaisittain on edessä mielettömän upea hetki, kun Meisterschale, mestaruuslautanen ojennetaan kapteeni Lukas Hradeckylle”, kertoo Tero Kainulainen. 

   

Mestari kruunataan ja Jurgen Kloppin jäähyväiset 

Valioliigan mestari selviää sunnuntaina. Jännittävä mestaruustaistelu on auki ennen viimeistä kierrosta, Manchester City on parin pisteen etumatkalla Arsenaliin. Viaplayn studiolähetys seuraa tiiviisti molempien kärkijoukkueiden otteluita. Arsenal kohtaa Evertonin, ja Manchester City saa vastaansa West Hamin. Klo 17 alkavassa studiossa poikkeuksellisesti mukana koko asiantuntijakolmikko: Pasi Rautiainen, Jussi Jääskeläinen ja Mika Kottila. Isossa fokuksessa sunnuntaina on myös Liverpoolin ottelu, jossa nähdään Jürgen Kloppin jäähyväiset Anfieldillä.  

“Jürgen Kloppin tunteikkuuden tietäen, kyyneileiltä ei tulla Anfieldillä välttymään. Yksi seuran historian menestyneimmistä managereista saa varmasti jäähyväiset, jotka hän muistaa loppuelämänsä”, ennakoi ottelun selostaja Tero Kainulainen. 

  

Sami Välimäen uran toinen PGA Championship 

Iltaisin seurataan tiiviisti myös golf-viheriöitä, tarkemmin sanottuna Kentuckyn Valhalla Golf Clubia. Kauden toisessa major-turnauksessa mukana on tämän hetken menestynein suomalaisgolfari Sami Välimäki. Hallitsevana mestarina kisaan lähtee USA:n Brooks Koepka. Torstaista sunnuntaihin asti jatkuvaa turnausta selostaa Antti Vaalas seuranaan Viaplayn golfasiantuntija ja Suomen kautta aikain menestynein golffari Mikko Ilonen


NHL:n pudotuspelit 

NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ratkaisupelejä tullaan näkemään tulevanakin viikonloppuna yöaikaan. Mukana on edelleen monta suomalaistähtien joukkuetta pyrkimässä neljän parhaan joukkoon konferenssifinaaleihin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä pelataan Bostonin ja Floridan sekä Coloradon ja Dallasin väliset kohtaamiset, jälkimmäistä ottelusarjaa selostaa Nuutti Vihtilä. 

30 vuotta traagisista tapahtumista F1-radoilla 

Läpi viikonlopun katseet suuntaavat myös Italiaan, jossa kisataan Formula 1:ssä Emilia-Romagnan osakilpailuviikonloppu perinteisellä Imolan radalla. Kilpailu palaa kisakalenteriin viimevuotisen tulvaperuuntumisen jälkeen. Tänä vuonna on kulunut 30 vuotta Imolan traagisesta viikonlopusta, jonka yhteydessä Ayrton Senna ja Roland Ratzenberger menehtyivät. Aihe tulee luonnollisesti olemaan esillä viikonlopun lähetyksissä. Paikan päällä Italiasta raportoivat Mervi Kallio ja David Coulthard. Viikonloppuna kisataan myös F2 ja F3-luokissa. 

 

Viikonlopun liveohjelmiston kohokohdat: 

Perjantai 17.5. 

14.25 Formula 1: Emilia Romagnan vapaat harjoitukset. Selostus: Niki Juusela ja Aaro Vainio (V sport+ Suomi ja Viaplay) 

17:10 Jääkiekon MM: Iso Britannia – Tanska. Selostus Velja Engström (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

17.10 Jääkiekon MM: Saksa – Kazakhstan. Selostus Casper Pitkänen (V sport 2 Suomi ja Viaplay) 

17.55 Formula 1: Emilia Romagnan vapaat harjoitukset. Selostus Niki Juusela ja Aaro Vainio (V sport+ Suomi ja Viaplay) 

20.45 Jääkiekon MM: studio ja Tsekki – Itävalta. Studiossa Iiro Harjula ja Jussi Jokinen. Selostus Antti Mäkinen (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

21.00 Golf: PGA Championship. Selostus. Antti Vaalas ja Mikko Ilonen (V sport golf ja Viaplay) 

21:10 Jääkiekon MM: Puola – USA. Selostus Casper Pitkänen (V sport 2 Suomi ja Viaplay) 

Lauantai 18.5. 

02.05 NHL: Boston Bruins - Florida Panthers (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

05.05 NHL: Colorado Avalanche - Dallas Stars. Selostus Nuutti Vihtilä (V sport 2 Suomi ja Viaplay) 

12.45 Jääkiekon MM: studio ja Latvia – Ruotsi. Studiossa Tuomas Meling, Riku Helenius ja Ville Nieminen. Selostus Jussi Eskola (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

13.10 Jääkiekon MM: Tanska – Sveitsi. Selostus Mikko Aaltonen (V sport 2 Suomi ja Viaplay) 

13.25 Formula 1: Emilia Romagnan vapaat harjoitukset. Selostus Niki Juusela ja Aaro Vainio (V sport+ Suomi ja Viaplay) 

16.00 Bundesliiga: studio ja Goal Arena. Tero Kainulainen, Ville Kuusinen (V sport 2 Suomi ja Viaplay) 

16.30 Formula 1: studio ja Emilia Romagnan aika-ajot. Studiossa Ossi Oikarinen, Aaro Vainio, Katariina Kiviranta, selostus Niki Juusela (V sport+ Suomi ja Viaplay) 

16.30 Jääkiekon MM: studio ja Kanada – Suomi. Studiossa Tuomas Meling, Marko Anttila, Ville Nieminen, Iiro Harjula ja Jussi Jokinen. Selostus Antti Mäkinen, Jussi Jokinen. (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

17.10 Jääkiekon MM: Saksa – Puola. Selostus Mikko Aaltonen (Viaplay) 

20.00 Golf: PGA Championship. Selostus. Antti Vaalas ja Mikko Ilonen (V sport golf ja Viaplay) 

21.10 Jääkiekon MM: Tsekki – Iso-Britannia. Selostus Velja Engström (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

21.10 Jääkiekon MM: Ranska – Slovakia. Selostus Casper Pitkänen (V sport 2 Suomi ja Viaplay) 

Sunnuntai 19.5. 

15.00 Formula 1: studio ja Emilia Romagnan osakilpailu. Studiossa Ossi Oikarinen, Katariina Kiviranta. Selostus Niki Juusela ja Aaro Vainio (V sport+ Suomi ja Viaplay) 

17.00 Valioliiga: studio ja Manchester City - West Ham. Studiossa Jussi Jääskeläinen, Pasi Rautiainen, Mika Kottila, Tuomas Tahvanainen. Selostus Ville Kuusinen (V sport 2 Suomi ja Viaplay) 

17.10 Jääkiekon MM: Norja – Itävalta. Selostus Casper Pitkänen (Viaplay) 

17.10 Jääkiekon MM: USA - Kazakhstan. Selostus Mikko Aaltonen (Viaplay) 

17.50 Valioliiga: Liverpool - Wolverhampton Wanderers. Selostus Tero Kainulainen (Viaplay) 

17.50 Valioliiga: Arsenal – Everton. Selostus Mikko Innanen (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

20.00 Golf: PGA Championship. Selostus. Aaro Vaalas ja Mikko Ilonen (V sport golf ja Viaplay) 

20.45 Jääkiekon MM: studio ja Sveitsi – Kanada. Studiossa Ville Klinga, Ville Nieminen, Mikko Lehtonen. Selostus Tero Kainulainen (V sport 1 Suomi ja Viaplay) 

21.10 Jääkiekon MM: Slovakia – Latvia Selostus: Jussi Eskola (V sport+ Suomi ja Viaplay) 

 *Muutokset mahdollisia

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group Finland
erika.miramo@viaplaygroup.com

Tuoreimmat uutiset